s1

Årskrönika 2010

En sammanfattning av 2010 då stallet dragit in 349 600 kr och gått från nio hästar i stallet 1 jan 2010 till 14 hästar på träningslistan och proffslicens. Sju av dom hästar jag har haft har startat och dom fem tvååringar som jag tränat har klarat sina premielopp

.Det blev en rykande start på året då vi körde in 67 000 kr redan i januari. Pennys Valborg som jag leasat i fr.o.m. november 2009 av Jesper Svensson hade tränat på ett tag samt gått och morskat upp sig tillsammans med unghästarna på utedriften. Stoet började med att spurta till sig en andraplats på Mantorp den 4:e januari för att tre dagar senare vinna lopp på Örebrotravet efter att ha övertagit täten på sista bortre långsidan.
Second Lad som hade en fin vinter 2009-10 var ute på Solvalla den 6/1 och följde fint med i rygg på ledande Kyril Hanover i ett långlopp och fick för en andraplats 30 000 kr.
Den 10:e denna månad anlände också treårsstoet Evisa till stallet.Stallets andra årsseger fixade Bastansa Bene, körd av Jakob Croon i ett amatörlopp den 29:e på Örebro. I samma lopp körde jag själv Pennys Valborg som galopperade i första sväng men reparerade till tredjepriset.

I februari så började fördjupningskursen på Wången, detta var en kurs på 10 veckor där totalt 3 veckor var uppe på skolan och resterande sju avverkandes på distans. Positivt men ganska tufft för mig som då kunde kombinera studerandet, skötseln och träningen av hästarna då jag var hemma.
Det blev en seger även i februarimånad, Bastansa Bene vann komfortabelt ett ramlopp till V75 nere på Axevalla efter ledning varje meter.

Distansstudierna fortsatte i mars också och det blev två andra platser uppe på Romme denna månad genom Bastansa Bene (lärlingslopp, Kim Eriksson körde) och Chamishi som för Dagfinn Aarum snabbstartade till ledning och sen bestämde i långsam fart fram till 600 kvar då det blev full körning och vår Good As Gold märr fick sträcka vapen trots 1.11 sista halvvarvet.
22 -31 mars avslutades Fkt på Wången och jag hade nu rättighet att söka till Proffstränarkursen.

Påskhelgen drar storlopps säsongen igång här i norra Europa och vi tog chansen på norska Klosterskogen med Second Lad som fått en rejäl dos med träning efter starten i januari. Men utan körspö och med annorlunda norsk voltning så tappade hästen fokus och galopperade efter 400 meter.
Kim Eriksson ordnade Bastansa Benes tredje årsseger den 8 april på Örebro då segerreceptet var rygg ledaren och perfekt lucka. Fyra dagar senare kom treåriga Suneca.

1 Maj är en klassisk tävlingsdag på Örebrotravet och i år stod man som värd för V75. I ett ramlopp så lyckades undertecknad sätt dit sin kuskseger nr tre för året med Malin Lindströms King Arthur till 22 ggr pengarna.
Vid årspremiären på Fornaboda så hade vi en del hästar med och bl.a. så kvalade Evisa in då efter att ha visat fin utveckling under våren. Pennys Valborg gick montekval, vilket var det sista hon uträttade på banan i min regi.
Först ut att gå premielopp var Svana Line som gjorde sitt den 23:e. Dagen efter startade Hjoggstjärna på Årjäng och gick då upp på 10-i-topp-listan bland sina kullsystrar då hon gick 35,5/2140 som sjua.

Den sjätte juni kom Persos Samanta till oss på Hemdal och vid midsommar så gick Andreas Holt andra tvåårssto Odensia Millpond sitt premielopp.
I halvtid 2010 så såldes Hjoggstjärna till Boden.

I juli så gick kompisarna Third Lad och Trader Mon sina premielopp och Svana Line kvalade den 7/7 in på Lindesberg.
5 juli så vann Ewa Petterssons Parry Hotter på Årjäng, vinnaroddset 35,25 var det högsta under året och tiden var fina 14,1/1640a.
23 juli var vi nere i Skara på unghästauktion och fick med tre guldkorn hem. Julitta e. Juliano Star, Juensoo e. Kiwi och Jarl e. Rite On Line

Catero Laday hade före den 4 augusti inte fått pengar på två år men ledde varje meter av ett amatörlopp på Lindesberg då. Dagen efter så gick Bastansa Bene hem till sin ägare efter att jag leasat henne ett år och vunnit fem lopp med denna Jolly Rocket märr.
Ettåring nr fyra att anlända var Rally Arne (e.Super Photo Kosmos) som kom den 9 augusti.
Den 26 augusti så kvalade Suneca in på Örebro.

I början av september var jag till Stockholm för intervju inför höstens tränarkurs, där jag sedermera blev antagen.
I mitten på denna månad så installerade vi den nya fodersilon på gården och jag hann med en kuskseger den 21:a genom lånestyrníngen Toppolino.
Persos Samanta lyckades med sitt premielopp den 28/9 och dagen efter så visade Svana Line klass när hon var tapper trea i Asvt:s auktionslopp från dödens och 31 500 kr i sin livs tredje start.

Stärkt av framgångar med unghästarna så reste jag upp till Kriterieauktionen första helgen i oktober och kunde stolt som en tupp leda hem Twin´s Tingeling e. Suger Trader.
Svana Line fortsatte att övertyga då hon var femma i Silverstoet den 12 oktober på fina 16,4.
Trader Mon kvalade den 26:e in på en mycket tungsprungen bana på Örebrotravet.

Den 8/11 gick Persos Samanta iväg till Finland efter att ha blivit såld. Samma dag så reste jag upp till Wången igen för att gå den avslutande kursen för att bli A-tränare, vilket stod klart den sista november.

Den sjätte december kvitterade jag ut proffslicensen och tog då upp alla hästarna på den egna listan. Nya hästar som kom i säsongens elfte timme var ettåringarna Pilagårdens Pia e. Jolly Rocket och Liberty Star e. Tap In.
Suneca som efter sitt kval fick lite problem med fräschören gick hem till sin ägare i mitten på månaden.
I slutspurten 2010 så lyckades Svana Line knippa tredjepriset i ett tufft tvåårslopp på Örebro, stoet fick drygt 18 000 för att ta skalpen på en rad meriterade konkurrenter och Second Lad avslutade sitt år med en tredjeplats på långdistans på Eskilstuna dagen före nyårsafton.
Totalt i december blev det nästan 50 000 in till stallet.

Siffror 2010

Häst
starter 1-2-3 insprunget
Svana Line 7         0-1-2  89 700
Bastansa Bene  19         3-1-0 87 600
Second Lad  19         0-2-1 67 100
Chamishi            17        0-1-1 57 200
Evisa                  13        0-1-0 25 500
Pennys Valborg 8        1-1-1   17 500
Hjoggstjärna      5 0-0-0 10 000
88      4-7-5 349 600

 

 

Kontakt

Sebastian Hedblom
Hemdal 140
718 91 Frövi

Tel: 070-645 43 41
E-post: sh.trav@hotmail.com