s1

Årskrönika 2012

Precis som traditionen bjuder så summerar vi det gamla året genom en sammanfattning. Vid travgalan på Parkteatern 19 januari tilldelades vi priset för Årets treåring (Querida Frontline) och Årets Tränare på Lindesberg. Svana Line var nominerad till årets fyraåring men räckte inte till titeln. Totalt drog stallet in 547 283 kr och tog sju segrar, det blev en fjärdeplats i Rikstravet (repr.Bergslagen) och nio tvååringar klarade premieloppet.

Vi började 2012 med 16 hästar på träningslistan och i januari gjordes sex starter som inbringade ca 20 000 till ägarna. Bello Neo var framstående under första halvan av året och treåringen debuterade med en fjärdeplats på Mantorp 23/1, samma dag sprutade Chamishi till sig ett snyggt tredjepris på 16-tid.

Travgala hölls i början av februari och A Place For Us fick titeln årets äldre samt årets häst på Lindesberg 2011, det amerikanskfödda stoet seminerades senare under 2012 med Love You och med Windsongs Legacy som far blir det spännande att se vad hon uträttar i avelsboxen. En trevlig vana vi fått är att ha den framgångsrikaste 2 åringen på Lindesberg i stallet, Twins Tingeling korades till årets tvååring 2011 och inledde med några starter som treåring innan Sugar Traderstoet såldes till Finland.
I februari gjorde stallet 10 starter – treåringarna Julitta och Bello Neo tog fina andraplatser i E3 bonus lopp resp ST´s Treårsserie. Rally Sven grejade även han en trioplats då han var tre i sin debut i våran regi.

I mars tog Bello Neo ytterligar en andraplats i ST´s välbetalda treårsserie, medans Jarl lämnade våran träning efter att ha svikit med två stora galopper i tävlingssammanhang. Istället kom Kerubin och Walkyria Race för att förstärka laget. Svana Line tog, efter tuff konkurrens som två- och treåring, sin första seger i karriären då hon vann ett lunchlopp på Mantorp via 15,6/2160. Chamishi lyckades runda 200 000 kr i insprunget efter lång och trogen tjänst.
Först ut av premiehästarna och dittills snabbast i Sverige var The Cat´s Secret när hon lunkade 1.29,7 på Örebro – stoet var sen snabbast-segerrikast och vinstrikast i årgången på Lindesberg 2012.

I april drog Rikstravet igång och vårat vapen Querida Frontline debuterade med en tredjeplats bakom Increased Workload (en av team Melanders bästa 2012) och var sen med och kämpade i toppen hela säsongen.

I maj kom Nybys Neo till stallet och Mr Crazed inhandlades på Elitauktionen. Svana Line tog ytterligare en seger och Granat Graff dundrade runt i sitt premielopp på Örebrotravet. Bello Neo blev snöpligt av med ett fjärdepris i ST´s treårsserie då vi varit utanför bangränsen för att undvika kollision, Gigant Neo sonen fick dock revansch via en femteplats på V75 i Gävle mot fina treåringar.

I juni körde vi premielopp med Walkyria Race och Chamishi blev montekvalad. Querida Frontline fortsatte sin jakt på poäng i Rikstravet och då hon sprungit och dragit tjuvluft så gjordes en s.k. castlick operation på henne. Bello Neo som vid den här tiden hade varit körd i över ett år (!) tog en snygg sjätteplats i Plåt-Svens minne på Romme via 12,8 sista 1000. Ett sjättepris som stärks när man läser att Increased Workload (1milj 2012) vann före Pojke Kronos (vinnare av Ulf Thoresens Minne), trea Tell Me No Lies (6:a i Kriteriet efter försöks vinst) fyra Rafael Blågul som senare vann E3 revanschen och My Ovi (storebror till Walkyria Race) knep platsen före oss.

I juli tog vi en dubbelseger på Lindesberg genom Querida Frontline och Carl Noak. På hemmaplan kvalade även tvååringarna Granat Graff och The Cat´s Secret på fina 1.22,2 samt 1.21,9/2140 vilket gjorde att Granat senare blev såld till Göteborg.

I augusti gjorde stallet sex starter och Chamishi vann sin montedebut. Hon leasades sen ut för att tävla inom den grenen men gick sönder i en sena och avslutade sin karriär.
Querida Frontline gjorde säsongs bästa via 15,3/1609 som tvåa på Örebrotravet och var dessutom femma i Juliennes lopp på Solvalla.

I september tog The Cats Secret en tredjeplats på 18,5 bakom bl.a. Re Doc (en av Sveriges bästa tvååringar 2012). Svana Line kvalade in som våran regions representant i Sydkampen och slutade trea i finalen som gick på Axevalla. Torella kunde räkna in en andraplats i Åmål trots att hon blev inkörd i oktober som tvååring och när vi hade öppet hus för Riksägarna så kom över 200 personer till Hemdal för att hälsa på!
Nu börjad nya ettåringar rulla in i hög fart och Micael Lindblom började jobba så smått i stallet för att hjälpa till med dom. När Granat Graff såldes kom bl.a. brodern Myrsjös Merlin. Från Kriterieauktionen kunde vi räkna in Grandchamp Zon och Önas Josefin.

I oktober gjordes nio starter och en tredje del av dom svarade Querida Frontline för då hon slutspurtade i Rikstravet, men trots både seger- andra och tredjeplats under månaden var vi knappt slagna som fyra i sammandraget. Joensuu reste upp till Bodö och Harstad för att starta, dessvärre uteblev framgångarna men en kul expedition var det. Inför oktober månad fick vi in Spin Corn i stallet för att göra en attack mot premielopp, Couch Doctor stoet fick vi dock inte till och därmed är hon den första som vi missat premieloppet med och hon reste vidare kort efter. Snyggare var det när vi hade en trio tvåårsston i samma kvallopp på Örebro- Kiss Lie Star (såld till Norrland), Walkyria Race och Diora From My gjorde fin reklam på tider mellan 1.22-23/2160.

I november chockade Svana Line med tredje årssegern trots att hon gick utvändigt ledaren över 2600 meter. Querida Frontline fick stanna i stallet även efter Riksauktionen då vi skrapat ihop 94 andelsägare som gav fjuttiga 50 000 för vår fina häst.
Julitta visade en ny vår efter att ha fått en paus under sensommaren och var både tvåa och femma (E3 bonus).
Efter Rikstravet fortsatte undertecknad att uppdatera en del via Twitter, då under namnet @stallhedblom. Det gäller att hänga med som man säger!

I december lämnade The Cats Secret stallet och vi var innan årsskiftet uppe i hela elva ettåringar på träningslistan. Stallets old lady Svana Line avrundade året med en femteplats över 3160 meter och inte minst en bejublad andra plats på V75 dan för julafton, tillika finalen i Mälardalscupen 2012.

Ett tack till alla som gjort året möjligt

/Sebastian Hedblom

 

Kontakt

Sebastian Hedblom
Hemdal 140
718 91 Frövi

Tel: 070-645 43 41
E-post: sh.trav@hotmail.com