s1

Årskrönika 2014

Några soliga dagar har inlett 2015 och när den årliga sammanfattningen kring stallet skrivs är det barmark på domänerna.
Utan omsvep så är säsongen som ligger framför oss lite av ett ödes år för min verksamhet. Resultatmässigt hade jag klart högre mål under det gångna året men det sägs ju att det är i motvind som draken lyfter, jag har sett över det mesta – det finns en plan, det finns ett gäng spännande hästar i stallet, rätt folk omkring mig – 2015 vill jag börja skörda frukten av det jag byggt upp under flera år och strukturerat under 2014.

Svana Line har varit den som kutat in mest pengar i stallet 2010, 2012 och 2013 (2011 var A Place For Us bäst) men när hon inte presterade lika bra under det 2014 klev Querida Frontline fram och visade upp sig på V75.
Tyvärr har det varit lite tunt där bakom, Lass North Star kom inte tillbaka som önskat och Le Bons ben höll inte för hans kapasitet, treåringarna visade heller inte en utvecklingskurva som behövs.
Glädjeämnen finnes dock; kuskresultaten var de bästa jag haft någonsin och vi har byggt en stabil grund på de 12 hästar som just nu är i träning, högklassigt blod kommer under ifrån via de egna avelstona.
2014 var också året då vi för första gången visade upp oss under Elitlopphelgen… men vi tar det uppifrån och ner.

Vi gick ut hårt med 11 starter av stallhästarna i januari, varsina 3:e platser av Svana Line och Querida Frontline var bäst resultatmässigt men även positiva avslutningar av Deneb Graff och Luna Gold S.G. (som gjorde debut i vår regi).

För att samla poäng inför en tilltänkt V75 start 22 februari så fick Querida Frontline gå ut i ett billigare lopp på Romme i början på månaden och tog då planenligt, men glädjande, sin seger (och tyvärr enda stallsegern) för 2014.

0_0_0_0_202_135_csupload_63595852Planen höll och Querida visade fina takter som fast låst i rygg på ledaren som sexa i stoloppet på V75.
Vi skyndade hem för den årliga travgalan som hölls på Örebrotravet samma kväll, Walkyria Race fick pris för de fina resultat hon presterat som 3-åring i vår regi.

Querida Frontline ägs ju som bekant av ett gäng på 86 personer, i början på mars blev det även klart att de köpte tvååriga Tee Off som vi haft i stallet sen Kriterieauktionen året före.
Först ut i stallet med premielopp var Bajkal Graff och Orangeri som löste den uppgiften med glans.
Att Querida visade V75 form gjorde att vi tog sikte på Diamantsto serien och inledde med ett av de bästa loppen hon gjort från de bakre regionerna, vilket gav ett 3:e pris på Bollnäs värt 25 000 kr.

Sista mars gjorde Le Bon en fin insats till en silverpeng på Mantorp och verkade komma tillbaka fint efter en knäoperation, tyvärr kunde vi konstatera hälta dagarna efter loppet och en spricka i ett framknä som han slagit upp gjorde att han gjorde tidigt bokslut på sin karriär.
Querida tog lång turen till Jägersro och tog en härlig andra plats på V75, även detta var i försök till Diamantstoet och därmed var en finalplats under Elitloppshelgen klar.
Jenka som kvalade hos oss som tvååring började sin treåringssäsong fint hemma hos ägarinnan och imponerade vid segern på Axevalla som var värd 50 000 kr.
Under april tog vi även hem alla hästarna till Hemdal och samlade allt på ett ställe, Eden Sund skickades ner till Normandie för betäckning med Up And Quick och Signmeup genomförde sitt premielopp på Örebrotravet.

I maj fortsatte framgångarna med Josefins hästar och jag vann med hennes Rainbird på Åmål efter tuff öppning till ledningen.
Under det som blev Svana Lines sista år på tävlingsbanan passerade hon 500.000 kr och satte även sin två rekord för auto och voltstart, 14,4/2180 visade hon i maj på Mantorp.

0_0_0_0_250_146_csupload_66361240Lass North Star var laddad i sin comeback efter hovbensfraktur och var trea från ledning på 14,1a/1640.
Fler rekord skulle sättas, när Querida Frontline startade på V75 under Elitlopphelgen så hejade ett 50-tal ur klacken fram henne till ett sjätte pris och säsongsbästa 13,9/2140

0_0_0_0_250_113_csupload_66361241Onekligen en av årets stora höjdpunkter, som veckan efter följde upp med att gängets Tee Off gick ett prydligt premielopp på Örebrotravet.

I juni kvalade Bajkal Graff och nygamla Yes Man samt Perfect Dulc gick premielopp.
Roseraie de Retz fick sitt andra föl och det blev ett stoföl efter den ytterst talangfulla/ toppstammande amerikanen Pastor Stephen, hon fick namnet Illusionist.
Linda som jobbat en del åt oss flyttade till norr i mitten på sommaren och Daniel började då hos oss.
Querida Frontline fortsatte sitt startande med Midsommarloppet på hemmaplan, dock överraskade hon med förödande galopp ur volten i finalen.

I juli såldes Lass North Star efter att vi inte fått tillbaka honom i bra form.
Vi gjorde en tripp till Gotland och Visbytravet där Deneb Graff slutade fyra i ett 3åringslopp vilket belönade med 12 500 kr, han noterade senare under månaden snabbaste tiden av 3 åringarna i vår region via en sjunde plats på Eskilstuna på 14,5a/1640 (han är även näst snabbast med sina 14,6 från bronset senare i sept)
Lillebror Bajkal Graff ville inte vara sämre och han debuterade på Bollnäs i slutet av juli med en 3:e plats, det blev ytterligare två pallplatser under säsongen för honom innan han såldes.

I augusti fick Querida Frontline en välförtjänt paus.

I september körde vi premielopp med välstammade Ready To fly som vi hade några månader. Tee Off och Orangeri kvalade.
Och säsongens sjätte kuskseger tog jag med Kim Eriksson/Jenny Malmqvists Emil Run efter en knockout vinst på Sundbyholm.

Nästa kuskseger kom med This Bitch Bites på Örebrotravet i oktober, tvååringarna Perfect Dulc och Signmeup kvalade och Querida Frontline började starta igång igen.
Svana Line visade bristande intresse i de sista loppen och vi beslutade att lägga skorna på hyllan och satsa på avel för henne 2015.

Yes Man och Deneb Graff bytte regier och lämnade stallet. Jag tog ytterligare en spetsseger, denna gång med Seagull Bac på Örebrotravet.
Xavier Gene kom tillbaka till stallet efter en period hos ägarna, den storvuxna valacken inledde med fyra starter hos oss i början på året men fick sen lite lugnare – nu var det träningsläger igen.
I november bytte vi också hästbuss.

I december gjorde vi bara två starter med stallets hästar, Signmeup var femma i sin debut på Mantorp med lugn upplägg och krafter kvar (till treåringssäsongen..).
Querida Frontline visade i mellandagarna gryende form när hon avslutade bra från rygg på ledaren från rygg på ledaren och gick därmed över 140.000 intjänat under 2014.

God fortsättning / Sebastian

 

Kontakt

Sebastian Hedblom
Hemdal 140
718 91 Frövi

Tel: 070-645 43 41
E-post: sh.trav@hotmail.com