s1

Träning/Filosofi

1403437745743När det gäller träningen av hästarna så börjar vi gärna i tid med hästarna som 1-åringar. Dom tömkörs och sätts därefter i vagn, sedan börjar de jobbas med individuellt anpassad hastighet och mycket utevistelse. Målsättningen är starka, sunda hästar med bra balans.

När unghästen klarar av träningspass i samlad trav på ca 9-11 km läggs successivt intervaller och distansheat på 1200-1600 meter in i schemat. Hemma på gården körs sällan hästarna i snabbare farter än 1,35-1,50. Träningen i intervaller upp till 700m utförs i 2-12 repetitioner. När hästarna går 1600 heat hemma körs vanligtvis 2-3 repetitioner. I samband med träningen har vi tillgång till pulsmätare på vagnen och återhämtningspulsen kontrolleras också efter varje arbete för att ha den aktuella statusen i schack.

På Hemdal finns drygt 8 ha med hagar där de spenderar mycket tid mellan jobben. Träningsbanan mäter 900 meter, varav 700 meter är i ett tyngre material

Förutom den egna dagliga kontrollen av hästarna och ett falköga på hästens rörelsemönster, så har vi bra dialog med veterinärer.

Vad gäller startandet av hästarna så finns ett brett utbud att välja på inte minst då det geografiska läget är fulländat. Via en dialog med dej som hästägare kommer vi fram till var din häst ska starta och vem som kör. Transporteringen sker i egna fordon och inom tre timmar så finns banorna:

Lindesberg, Örebro, Eskilstuna, Romme, Mantorp, Solvalla, Gävle, Färjestad, Arvika, Åmål, Årjäng, Axevalla och Rättvik.

Via hårt strukturerat arbete ska vi få fram hästar för de stora loppen, hör av dej om du vill vara med i ett positivt gäng!

 

Kontakt

Sebastian Hedblom
Hemdal 140
718 91 Frövi

Tel: 070-645 43 41
E-post: sh.trav@hotmail.com